Pluggtips

Jag såg i kommentarsfältet för ett tag sen att det var många av er som hittat bästa sättet för er att plugga men för de som inte har det så tänkte jag ge er mina allra bästa tips.
 
För det första ha inte så bråttom hem efter skolan. Det är väldigt värt att stanna kvar i skolan någon timme extra efter sista lektionen för att kunna ha en lugn plats att plugga på och där lärare finns som kan hjälpa dig.
 
Nästa tips är att ta hjälp av kompisar. Vill ni inte sitta kvar i skolan gå då till biblioteket eller åk hem till någon som har det lugnt hemma. Är ni flera så kan ni ju diskutera svåra saker som ni läser om så att ni verkligen förstår vad det ni har läst handlat om.  Ni kan alltså hjälpa andra medans du själv lär dig mer för man lär sig faktiskt när man förklarar något för någon annan. Det hjälper faktiskt att hålla motivationen uppe om ni är fler som pluggar tillsammans. 
 
Det tredje tipset är att sprida ut pluggandet över flera dagar. Plugga inte bara när du vet att du snart har prov utan plugga lite varje dag trots att du varken har läxa eller något prov närmsta tiden. Det kommer absolut löna sig i längden eftersom du då när du väll har ett prov så kommer du inte behöva läsa lika mycket eftersom du ändå läst en del redan. 
 
Det sista tipset är kanske väldigt tråkigt och ni kanske tänker "Men jag pluggar ju mycket bättre om jag har det". Men saken är ju den att det faktsikt stör trots att du kanske inte känner det då så lovar jag att det kommer märkas när det väll blir prov. Det jag tänker på är ju såklart musik. Hjärnan kan inte koncentrera sig på två saker samtidigt det finns det forskning på och speciellt inte om det är meningen att hjärnan ska kunna behålla den ena informationen längre än just när du pluggar. Ett tyst rum är alltså alltid det bästa.
 
Hoppas ni hade nytta av något av tipsen i alla fall så hoppas jag vi hörs senare.
 
XOXO

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mandanellie.blogg.se

Hej kul att ni hittat hit till min blogg!:) I min blogg kommer jag skriva om saker som händer i min vardag, ge er tips och inspiration och låta er lära känna mig. Så hoppas ni vill följa mig och min blogg.:) Kram

RSS 2.0