Dagens danslektion

Jag tänkte ta och berätta lite om dagens danslektion. Jag hade faktiskt tänkt göra ett sådant här inlägg efter varje veckas lektion som en liten utvärdering. Jag hoppas ni gillar dessa inlägg och ni får gärna skriva vad ni tycker om olika sorters inlägg jag gör så att jag vet.

Danslektionen idag blev inte som jag skrev imorse men jag insåg under lektionens gång att jag behövd det vi gjorde idag mer än det jag hoppades på att vi skulle göra. Vi började ju såklart och gjorde lite olika uppvärmningsdanser och sedan körde vi en lite kortare stretch idag.
Vi körde nämligen väldigt mycket teknik istället och jag kände att det var riktigt nödvändigt för jag tyckte själv att jag utvecklades en del bara under den här lektionen.
 
Jag skrev ju imorse att jag ville träna mycket koreografi och uthållighet men jag kom på att uthålligheten kan jag ju utveckla andra gånger än under lektionen för den kan man ju förbättra på massor av olika sätt t.ex genom löpning medan man för att klara ett spagathopp behöver öva på just spagathopp och kanske träna spenst. Jag tycker det är svårt att veta hemma vad man behöver träna på för olika hopp och snurrar och hur man bör tänka när man ska landa efter ett hopp eller hur man ska göra för att snurra tillräckligt fort eller för att inte bli yr t.ex.
 
Det är också lättare att träna på hopp och sånt på diagonalen alltså när man gör flera hopp eller snurrar på rad genom salen och då behöver man ju mycket yta utan massor av saker och det har jag inte hemma. Därför tycker jag att teknik under lektionen är väldigt bra för att få ut så mycket som möjligt och att träna tekniken på rätt sätt.
Vi tränade spagathopp och splitthopp och så tränade vi snurrkombinationer allt det gjorde vi på diagonalen. Vi tränade också extra på ett danssteg som är lite kruxigt och jag fick faktiskt beröm för att jag gjorde det väldigt bra och då blev jag ju såklart väldigt stolt.
 
Ja det var väll allt jag hade att säga om lektionen men om ni känner att ni har någon fråga så är det bara att fråga på.
 
XOXO

En kompis på våran första discotävling.
Anna
2016-01-24 @ 15:59:10
URL: http://annaterneborg.blogg.se

Intressant att läsa om då dans aldrig varit något jag sysslat med på det viset :)

Svar: Okej vad bra att du tyckte det:)
Amanda Eriksson

NICOLE
2016-01-24 @ 17:08:07
URL: http://nwistrand.forme.se

Kul med dans! :D

Svar: Ja det är det verkligen:)
Amanda Eriksson

Netti Starby
2016-01-24 @ 17:31:49
URL: http://nettistarby.blogg.se/

Men åh vad roligt med dans! Kram

Svar: Ja det är super kul:)
Amanda Eriksson

Skogsraah
2016-01-24 @ 17:32:22
URL: http://skogsraah.se

Vad roligt :)

Svar: Ja:)
Amanda Eriksson

Linn Strömberg
2016-01-24 @ 18:35:22
URL: http://cigarettesncush.blogg.se/

Vad roligt att läsa! Dan sär så himla roligt.

Svar: Åh vad kul att du tyckte det:) Jag tycker väldigt mycket om din blogg och du inspirerar mig ofta:) Ja dans är så kul:)
Amanda Eriksson

Sarah
2016-01-24 @ 18:59:33
URL: http://hlyrs.blogg.se

Vad roligt, älskar dans! Så fin blogg!! :)

Svar: Åh tack vad glad jag blir att du tycker det:)
Amanda Eriksson

Tuva Björnwall
2016-01-24 @ 19:27:30
URL: http://nouw.com/fattagaloppen

Åh vad kul med dans :D

Svar: Ja det är fantastiskt:)
Amanda Eriksson

emelie
2016-01-24 @ 20:36:38
URL: http://nouw.com/emelieastemo

åh vad roligt att du är dansare :D jag har med tävlingsdansat engång i tiden!:D

Svar: Jaha vad kul😃
Amanda Eriksson

emelie
2016-01-24 @ 20:36:39
URL: http://nouw.com/emelieastemo

åh vad roligt att du är dansare :D jag har med tävlingsdansat engång i tiden!:D
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mandanellie.blogg.se

Hej kul att ni hittat hit till min blogg!:) I min blogg kommer jag skriva om saker som händer i min vardag, ge er tips och inspiration och låta er lära känna mig. Så hoppas ni vill följa mig och min blogg.:) Kram

RSS 2.0